Sambung balik

Huuhhh...lama tak post kat sini. Ye la, sbb cuti lama (sebulan), ni baru sambung keje balik. Macam biasa sekarang ni kat Sabah offshore. Cuti baru2 ni, pegi jalan2 kat Jakarta dan Bandung. Best jugak kat sana, dpt tengok macam2 jenis orang kat sana.
Kat Bandung pulak, barang2 macam baju, beg, seluar memang murah. Untuk lelaki pulak, mesti nak tengok aweks2 kat sana, memang putih2 cun sampai promoter2 kat supermarket pun cun. Rase macam kena 'mandrem' pulak kat sana. Ahhh....lupakan Bandung. Sekarang pikir pasal keje senbab dah onboard ni. Tapi tu la yg best keje offshore yg ade rotation macam saya ni. Sebulan keje sebulan cuti. So..time cuti tu mcm2 boleh buat. Yang tak best nye..time sebulan keje tu kene keje setiap hari takde cuti. Apa nak buat kan...dah memang style keje camtu.
Share on Google Plus