Hari pertama di offshore

Hari ni kena pergi offshore. Selalunya memang malas kalau kena pergi hari2 pertama ni. Tapi takpe, kuatkan semangat. Macam biasa kena pergi airport naik helikopter atau bagi pekerja offshore dipanggil chopper. Pagi2 dah check out dari hotel, lepas tu terus pergi airport. Check-in dan lepak sampai diorang panggil untuk naik chopper. Lebih kurang dalam pukul 12 tghari baru diorang panggil untuk naik chopper. Perjalanan dari darat ke laut ke pelantar mengambil masa lebih kurang 15 minit je. Sampai2 je atas pelantar, kena safety breefing dan lepas tu pergi makan. Bermulanlah kerja aku kat offshore ni...MALASNYE
Share on Google Plus